VOETREFLEXOLOGIE

De Gezondheidstherapeuten van de Academie voor Complementaire Gezondheidszorg beschikken over een unieke vorm van voetreflexologie: de PSR.

PSR staat voor Podo Segmentale Reflexologie.


De Podo Segmentale Reflexologie moet gezien worden als een verbetering van de bestaande vormen van voetreflexologie. De therapie wordt toegepast bij de meest uiteenlopende klachten.
Prikkels worden op de reflexgebieden van de segmenten in de voet uitgeoefend. De uitgevoerde prikkels op deze  segmenten zorgen voor impulsen in het zenuwstelsel.

Via de voeten worden in het ruggenmerg en het perifere zenuwstelsel   reacties opgeroepen, deze reacties beïnvloeden de bijbehorende organen.

PSR is de enige vorm van voetreflexologie waarbij het hele lichaam kan worden behandeld via de corresponderende punten in de rechter- en/of linkervoet. Deze systematiek kennen wij ook vanuit de oor acupunctuur.

We moeten de voet zien als een mens in miniatuur. De volledige mens wordt in de voet geprojecteerd, bijgevolg is het logisch dat deze projectie segmentaal is opgebouwd. Door de voet in denkbeeldige segmenten te verdelen, zoals dat gebeurt via de wervelkolom, krijgen we een juist beeld van de mogelijke reflexgebieden.

Verder hebben we ons laten inspireren door het menselijk embryo en de daaruit voortvloeiende segmentatie. We hebben ook deze indeling op de voet aangebracht. We hebben vastgesteld dat de buitenzijde van de voet correspondeert met de rug en de binnenzijde met de romp en de buik. De tenen zien we als een verlenging van de hersenen met eigen reflexgebieden.

We behandelen geen organen in de voet maar reflexgebieden die segmentaal zijn opgebouwd. De gegeven impulsen reflecteren op het zenuwstelsel, dat een orgaan gaat stimuleren of relaxeren afhankelijk van de gegeven impuls. Reflexologie is een andere manier van observeren, van interpreteren maar ook van denken.

CONSULTPRIJZEN