VOETREFLEXOLOGIE

De Podosegmentale Reflexologie (PSR) moet gezien worden als een verbetering van de bestaande voetreflextherapie. De therapie wordt toegepast bij de meest uiteenlopende klachten.

De Gezondheidstherapeuten van de Academie voor Complementaire Gezondheidszorg, beschikken ook over een unieke voetreflexologie.
De Podosegmentale Reflexologie moet gezien worden als een verbetering van de bestaande vormen. De therapie wordt toegepast bij de meest uiteenlopende klachten.
In de PSR besteden we veel aandacht aan de wervelkolomprojectie. Vanuit een dergelijke projectie kan men alle reflexgebieden opsporen.

We moeten de voet zien als een mens in miniatuur. De volledige mens wordt in de voet geprojecteerd, bijgevolg is het logisch dat deze projectie segmentaal is opgebouwd. Door de voet in denkbeeldige segmenten te verdelen, zoals dat gebeurt via de wervelkolom, krijgen we een juist beeld van de mogelijke reflexgebieden.
Verder hebben we ons laten inspireren door het menselijk embryo en de daaruit voortvloeiende segmentatie. We hebben ook deze indeling op de voet aangebracht. We hebben vast gesteld dat de buitenzijde van de voet correspondeert met de rug en de binnenzijde met de romp en de buik. De tenen zien we als een verlenging van de hersenen met eigen reflexgebieden.

We behandelen geen organen in de voet maar reflexgebieden die segmentaal zijn opgebouwd. De gegeven impulsen reflecteren op het zenuwstelsel, dat een orgaan gaat stimuleren of relaxeren afhankelijk van de gegeven impuls. Reflexologie is een andere manier van observeren, van interpreteren maar ook van denken

CONSULTPRIJZEN