Advies in voeding

Voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding (Hippocrates)

Voeding is één van de vier basisfuncties van het leven, naast ademhaling, slaap/rust en voortplanting. Het is dus niet verwonderlijk dat voedingstherapie en een goed voedingsadvies erg efficiënt zijn voor ons lichaam.

Bij klachten wordt er altijd naar uw voeding gekeken en zo nodig worden hier adviezen over gegeven.

Hoewel het verband tussen voeding en gezondheid als vanzelfsprekend wordt beschouwd, zien veel patiënten niet het verband tussen de ziekte waaraan ze lijden en de verkeerde voeding die ze jarenlang hebben gebruikt. Alleen bij maag- en darmklachten is men geneigd de oorzaak toe te schrijven aan een verkeerd voedingspatroon.
Het lichaam probeert uit  slechte voeding de nodige voedingsbestanddelen te halen maar het kost enorm veel energie en laat vreselijk veel afvalstoffen achter. De vervuiling van het lichaam is vaak de oorzaak van psychische en lichamelijke klachten.

Goede voeding heeft een gunstige invloed op lichaam én geest, brengt verbetering in het spijsverteringsysteem, heeft een reinigende en opbouwende werking, voert nieuwe energie aan en verhoogt de immuniteit. Eeuwenlang is al bekend dat bepaalde voedingsmiddelen een sterk genezende werking hebben op verzwakte of aangetaste organen en ziekten. Een ongezonde voeding heeft een laag rendement en vervuilt het lichaam.

Zuur-base evenwicht

Het zuur-base evenwicht is heel belangrijk voor heel het organisme. De juiste PH- waarde van het bloed is 7,4. Het lichaam doet heel veel moeite om dit zo te houden.

Het menselijk lichaam kan absoluut niet tegen verzuring. Het zuur–base evenwicht heeft verder nog een rol in de enzymatische werking, en een grote invloed op de doorstroming van energie. Verschillende factoren hebben een invloed op het zuur-base evenwicht. Er zijn mensen die zeer gemakkelijk grote hoeveelheden zuren neutraliseren. Andere mensen hebben daar veel moeite mee.

Als men overbelast is, aan stress lijdt of te weinig slaapt, kan men minder goed zuren uitscheiden. Gebrek aan beweging is daarbij een grote boosdoener. Bij voldoende beweging ademt men dieper, is er sprake van een betere verbranding en wordt de doorbloeding verhoogd.

Verder zijn er een aantal voedingsfactoren die eveneens verzuring kunnen beïnvloeden. Voedingsmiddelen met een zuren-overschot bezitten een aantal typische eigenschappen. Zoals:  ze bevatten zeer weinig water, vaak bezitten ze veel eiwit en vet en zijn zeer rijk aan calorieën. Voedingsmiddelen met een basen-overschot herken je aan:  arm aan eiwitten, bevatten veel water, leveren weinig calorieën, zijn meestal volumineus van vorm, zacht van structuur en licht verteerbaar.

Als een patiënt overschakelt op en gezonde voeding heeft dit een verrassende invloed op diens gevoelsleven, de gemoedstoestand en de stemmingen. En ook dat levert een actieve bijdrage aan het genezingsproces. Deze gunstige invloed is te verklaren door de sterk reinigende werking. Ontgiften is genezen. Het normaliseren van functies, de aanwezigheid van talrijke hulpstoffen zorgen ervoor dat het zenuwstelsel en de hersenen optimaal werken en dat heeft ongetwijfeld invloed op de gemoedstoestand .

Het is van groot belang dat de overschakeling naar gezonde voeding langzaam gebeurt en in relatie met de persoon. Men moet voedsel niet alleen zien als medicijn maar een verandering van levenswijze.

CONSULTPRIJZEN