Vitamines en mineralen werken samen

Synergie (Grieks: synergia, samenwerking) is een begrip dat een proces beschrijft waarbij het samengaan van delen meer oplevert dan de som der delen.

Vitamines werken samen in je lichaam. Zo helpen de juiste combinaties om de behoefte aan grote hoeveelheden van één enkele voedingsstof te verlagen. Daarbij helpt het om zo efficiënt mogelijk en met zo weinig mogelijk energie alle lichaamsprocessen uit te voeren. De meest effectieve voedingssupplementen bevatten daarom hele specifieke combinaties van voedingstoffen.

Hieronder 5 voorbeelden van hoe vitamines en mineralen samenwerken in het lichaam.

  1. Magnesium en vitamine B6: Vitamine B6 helpt om magnesium je lichaamscellen in te transporteren, waardoor de werking van dit mineraal verbetert. Andere synergisten van magnesium zijn, calcium, fosfor, vitamine C en D.
  2. Ester-C: Deze niet-zure vorm van vitamine C bevat naast een aan calcium-gebonden vitamine C ook threonzuur. Threonzuur bevordert de opname en de benutting van vitamine C in je lichaam.
  3. Vitamine C en ijzer: Vitamine C bevordert de opname van ijzer uit voeding. Zorg dus voor wat vitamine C als je voeding eet dat rijk is aan ijzer. Bijvoorbeeld biefstuk met paprika. De hoeveelheid ijzer die je lichaam opneemt, kan dan wel twee of drie keer zo groot zijn.
  4. Collageen en vitamine C: Collageen bepaalt de structuur van je huid. Zijn de collageenvezels stevig, dan zie je dat aan je huid. Vitamine C speelt op celniveau een rol bij de aanmaak van deze vezels en ondersteunt en versterkt hiermee de werking van collageen.
CONSULTPRIJZEN