Medische Thermografie

Medische thermografie is gebaseerd op de meting van de temperatuur aan de oppervlakte van de huid. Ultragevoelige camera’s meten deze temperatuur millimeter voor millimeter en maken hier kleurenbeelden van. Daarbij worden álle temperatuurverschillen gemeten; zelfs de verschillen kleiner dan 0,05°C.

Het lichaam zendt warmte uit tot zo’n 0,6 centimeter onder de huid. Als er iets ongewoons aan de hand is in je lichaam, dan geeft dat specifieke probleem een seintje aan het centraal zenuwstelsel. Die zorgt vervolgens voor een herverdeling van bloed vanuit de huid. Daarmee wordt een plek soms ongewoon koud of warm. Juist die asymmetrie of abnormale temperatuur van dat gebied geeft aan dat er iets ongewoons aan de hand is. We meten dus de temperaturen aan de huid, maar door de relatie van het centraal zenuwstelsel en de huid is het mogelijk iets te zeggen over problemen die zich dieper in het lichaam af spelen.

Met andere woorden: de oppervlakte van de huid functioneert als televisiescherm waar informatie kan worden afgelezen tussen verschillende lichamelijke processen. Met behulp van de infraroodcamera wordt deze informatie inzichtelijk gemaakt, waarna deze geïnterpreteerd kan worden.

Met Medische thermografie krijgen we geen diagnose, maar een rapport wat laat zien waar verbeteringen te halen zijn of het geeft een duidelijke reden voor vervolgonderzoek

Met behulp van medische thermografie worden preventieve (borst)onderzoeken gedaan naar hoe het lichaam functioneert. We onderzoeken de fysiologie en niet de anatomie. Met medische thermografie krijgen je een rapport wat aangeeft waar verbeteringen in de gezondheid te halen zijn, bepaalde patronen “duiden op….” en dat kan gebruikt worden voor vervolgonderzoek of voor behandelingen. Bijvoorbeeld door chiropractie, acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathie, artsen voor functionele geneeskunde etc.

.

Het  onderzoek gebeurt met een camera. Er komt géén straling vrij en je wordt niet aangeraakt. De thermograaf blijft op circa een meter afstand van je staan en maakt opnames vanuit verschillende gezichtspunten.

Een borstonderzoek met behulp van medische thermografie is:

  • Pijnloos en 100% veilig (geen straling, geen druk)
  • Betrouwbaar en accuraat
  • Geschikt voor alle borsten (incl. implantaten en amputaties)
  • Toepasbaar bij elke cupmaat

Meer informatie kan men vinden op de website van : www.degroenezuster.nl

CONSULTPRIJZEN