Orthomoleculaire voedingssupplementen

Heel veel mensen vinden dat, als je gezond eet, je geen extra supplementen (vitaminen en mineralen) nodig hebt!
Wat veel mensen niet beseffen, is dat onze hedendaagse voeding niet meer de voeding is zoals het zou moeten zijn.
De hele voedingsindustrie is bezig met kwantiteit i.p.v. kwaliteit, wat tot gevolg heeft dat er heel veel mee geknoeid wordt en zeker niet ten gunste van de consument.
Daarnaast wordt onze aarde steeds meer uitgeput en bevat daarom ook veel minder voedingsstoffen, waardoor de gewassen veel minder nutriënten bevatten. Mineralen en spoorelementen zijn in de loop der jaren drastisch afgenomen.

Daarnaast leven en werken wij over het algemeen in een steeds onnatuurlijkere wereld, met veel stress en gifstoffen, die we inademen en binnenkrijgen via de voeding, cosmetica, medicijnen enz.. Ook al eet je nog zo gezond, het is in sommige gevallen verstandig om je voeding aan te vullen met essentiële voedingsstoffen: vitamines en mineralen, die onderdeel zijn van de stofwisseling. Als je ze niet voldoende binnenkrijgt, worden er op den duur gebreken en ziektes ontwikkeld.

Een aantal brein gerelateerde klachten en aandoeningen die volgens onderzoek een link hebben met tekorten aan mineralen en spoorelementen:

ADHD – Cu(Chroom), Mg(Magnesium), P(Fosfor)
Angststoornissen – K(Kalium), Mg(Magnesium), P(Fosfor), Se(Selenium)
Agressie – Fe(Ijzer), K(Kalium), Zn(Zink)
Bipolaire stoornis – Fe(Ijzer), I(Jodium), K(Kalium), Mg(Magnesium), Mo(Molybdeen), V(Vanadium)
Depressie – Cr(Chroom), Cu(Koper), Fe(Ijzer), I(Jodium), K(Kalium), Mg(Magnesium Schizofrenie– Cu(Koper), Fe(Ijzer), I(Jodium), Mg(Magnesium), Se(Selenium)

(bron: 2003, D. Thomas)

Se(Selenium), V(Vanadium), Zn(Zink)
PMS – Cu(Koper), Fe(Ijzer), Mg(Magnesium), Zn(Zink)

Milfama geeft  graag adviezen in de inname van orthomoleculaire voedingssupplementen.

CONSULTPRIJZEN