Ontlastingsonderzoek

Uw ontlasting wordt onderzocht en eventueel op kweek gezet. Vervolgens krijgt u een uitgebreide analyse over uw darmflora, hieraan gerelateerd volgt een voedingsadvies of behandelplan.

Het evenwicht tussen mens en micro-organismen is afhankelijk van de voortdurende toevoer van fysiologische bacteriën van buitenaf. Er zijn verschillende oorzaken die het evenwicht kunnen verstoren zoals: een te ver doorgevoerde hygiëne ( steriliseren en denatureren van voedingsmiddelen), een verkeerd voedingspatroon, toxische belasting vanuit milieu en voeding, parasitaire belasting, antibioticabehandelingen, infecties en erfelijke aanleg.

Voor wie

 • Heb je met regelmaat buikpijn, diarree, obstipatie, een wisselende stoelgang, oprispingen, maagzuur en gasvorming.
 • Je denkt aan het  Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
 • Je vermoed dat je last hebt van een leaky gut / lekkende darm.
 • Je vermoed een Candida infectie
 • Er is sprake van Colitis ulcerosa
 • Je hebt de Ziekte van Crohn
 • Je hebt Coeliaki (gluten allergie), gluten gevoeligheid of je hebt een vermoeden dit te hebben
 • Je bent vermoeid en dagelijkse bezigheden kosten je moeite.
 • Je voelt je vaker niet fit of bent vatbaar voor virale- of bacteriologische infecties
 • Je hebt een voedselintolerantie of voedselallergie of vermoed dit
 • Onverklaarbare jeuk op je lichaam of eczeem

Het is ook mogelijk om online een consult te krijgen als u last heeft van uw maag/darmen en huid.

Raadpleeg  voor meer info deze site. www.milfama.com- online

Feces bestaat uit water en slijm, bacteriën, zouten (calcium, magnesium, ijzer), galkleurstoffen, onverteerbare voedselresten (bv. vezels) en afgestoten darmepitheelcellen. De hoeveelheden van de bestanddelen zijn onder andere afhankelijk van de voeding.

Ongeveer de helft van de feces bestaat uit bacteriën, die afkomstig zijn uit de darmen. De darmbiota is afhankelijk van de wijze van geboorte, of iemand borstvoeding heeft gehad en van de huidige voedings- en leefgewoonten.

Als iemand boven de 50 jaar is, verandert de samenstelling van de feces als gevolg van een veranderde samenstelling van de darmbiota. Het aandeel aërobe bacteriën in de darmbiota neemt dan toe. Dit heeft tot gevolg dat de darmbiota gevoeliger wordt voor rottings-processen. De darmbiota kan ook worden aangetast door antibiotica, anticonceptie-middelen, laxeermiddelen, verstoringen in het spijsverteringskanaal, gifstoffen uit de omgeving, ernstige darminfecties, vrije radicalen, angst en psychische stress.

Darmbiota

De bacteriën in het maag-darmkanaal kunnen in twee groepen verdeeld worden:

 • Residente darmbiota
 • Transiënte darmbiota

De residente darmbiota bestaat uit bacteriën die voor de fysiologische processen in de darmen absoluut noodzakelijk zijn.

De transiënte darmbiota, ook wel passerende darmbiota genoemd, is permanent aanwezig en bestaat uit bacteriën die opgenomen zijn via het voedsel. Ze worden tot op zekere hoogte getolereerd, maar hebben in het algemeen geen nut. Als hun aandeel te groot wordt, dan is dat schadelijk voor de darmen.

Het is ook mogelijk om online een consult te krijgen als u last heeft van uw maag/darmen en huid.

Raadpleeg  voor meer info deze site. www.milfama.com- online

De samenstelling van de darmbiota in het maagdarmkanaal

RP Analytic fecesonderzoeken

CONSULTPRIJZEN