MASSAGETHERAPIE

Dieptemassage is een oplossing voor veel lichamelijke klachten.

Derma- Segmentale-Reflexologie (DSR)

DSR is een dieptemassage. Door DSR stimuleer je een betere doorbloeding van het hele lichaam. DSR heeft een grote invloed op je spieren, het zenuwstelsel en het hormoonstelsel.

Het menselijk lichaam is opgebouwd uit lagen, ook wel segmenten genoemd. Vanuit het ruggenmerg lopen zenuwbanen naar ieder segment.

In ieder huidsegment zitten reflexzones, deze staan  in verbinding met een deel van het innerlijke lichaam: de organen. Dit betekent dat spierspanningen in bepaalde huidgebieden of huidsegmenten een negatieve invloed hebben op de organen waar zij mee in verbinding staan.

Massage is de oudste manuele therapie, waaruit alle takken van de fysiotherapie en manuele therapie zijn ontstaan. Massage wordt al eeuwenlang in alle vormen over de hele wereld gebruikt om ons welzijn te verhogen. Voor de oude Chinezen, Grieken en Romeinen was het een onderdeel van het dagelijkse leven.

Met de ontwikkeling van de geneesmiddelen begon de methode aan populariteit te verliezen. Sinds enkele decennia is massage in het westen gelukkig opnieuw in de belangstelling komen te staan.

Waarom laten masseren:

Het is bewezen dat de mensen die zich regelmatig laten masseren:

Beter in hun vel zitten, beter tegen stress kunnen, zich beter en langer kunnen concentreren op hun werkzaamheden. Door de ontspanning die bereikt wordt met de massage zullen aanvullende therapieën een sneller en effectiever resultaat opleveren.

Wat is DSR:

DSR is een massage met reflexologie als basis. Deze reflexen kunnen zich zowel via zenuwbanen als energiebanen verplaatsen. Drukken we met de duim op een bepaald gebied op de huid dan ontstaat er onmiddellijk een reactie in het orgaan of weefsel dat met dat gebied overeenstemt. Het orgaan of weefsel heeft het signaal uit de buitenwereld ontvangen en reageert daarop.

Het is een zeer diepe massage. Om deze diepte te kunnen bereiken wordt er geen tussenstof gebruikt, zoals olie,  zalven of crèmes. Bij het gebruik van een tussenstof bereikt men enkel het oppervlakkige spierweefsel.

Door onderzoeken kwam men er achter dat een behandeling door  DSR massage het hormoonstelsel, het zenuwstelsel en het immuunsysteem gunstig beïnvloedt.

De handgrepen die we gebruiken bij de DSR zijn specifiek omdat ze gericht zijn op het doel van de behandeling en doordringen tot op het bot. Omdat niet alleen de huid en het spierweefsel maar ook het bindweefsel, het bot en indirect de organen worden behandeld, zijn de handgrepen niet vergelijkbaar met die uit de klassieke massage.

.

De invloed van stress op ons lichaam:

Stress is een beschermingsmechanisme, het hele lichaam gaat op deze stresssituatie reageren. Iedereen kiest zijn eigen patroon van reageren. De eiwitten myosine en actine, die verantwoordelijk zijn voor de spierwerking, krijgen voortdurend uit de hersenen signalen om de spieren in contractie te houden. Tijdens minder gespannen momenten of tijdens de nachtrust wordt de contractie in beperkte mate opgeheven maar er treedt geen volledige ontspanning van de spieren op. De spieren blijven min of meer gespannen.

Door nieuwe stressaanvallen raken deze spieren steeds vaster en kunnen in een verkrampte toestand raken waardoor er mobiliteitsproblemen optreden.
Een dergelijke toestand reflecteert zich naar de organen. Zeker 80% van de meest voorkomende klachten waaraan de mensen tegenwoordig lijden, zijn terug te voeren tot spierspanningen.

CONSULTPRIJZEN