BACH BLOESEMTHERAPIE

De Bach bloesemtherapie is het levenswerk van Dr. Eduard Bach, een unieke therapie die met geen andere therapie te vergelijken is. Ze biedt therapeutische mogelijkheden die met geen andere therapie te verwezenlijken zijn. De remedies zijn volkomen onschadelijk en zonder bezwaar in combinatie met elke andere therapie of elk ander geneesmiddel te gebruiken.

Dr. E. Bach koos op jonge leeftijd voor de geneeskunde omdat hij zijn medemensen wilde helpen. Eerst studeerde hij af als regulier arts. Later werd hij een beroemd bacterioloog en homeopaat. Zijn grote droom was: geneesmiddelen te vinden die eenvoudig, goedkoop en effectief zouden zijn en die bovendien niet de symptomen, maar de oorzaken van de ziekte behandelen. Hij was ervan overtuigd dat dergelijke geneesmiddelen in de natuur voorhanden waren.

Op 44-jarige leeftijd gaf Dr. Bach zijn goedlopende praktijk aan de deftige Harleystreet in Londen op. Hij wilde natuurlijke middelen zoeken en nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen. Na zwerftochten door heel England vond hij onder andere in Wales die natuurlijke middelen in de vorm van allerhande bloesems. Daarvan maakte hij via extracten de tincturen waarmee hij zijn patiënten behandelde: de 38 Remedies . De laatste jaren van zijn leven woonde hij op Mount Vernon, een typisch Engels landhuisje in Sotwell, Oxfordshire.

Daar vond hij ook vele bomen en planten voor zijn remedies. Tegelijkertijd ontdekte Dr. Bach dat bepaalde niet-giftige bloesems een positief effect hebben op negatieve gemoedsstemmingen. Hij bestudeerde het gedrag van mensen en met name hun stemmingen en emoties. Die deelde hij in zeven groepen in. In hetzelfde huis is vandaag de dag nog steeds het Dr. Eduard Bach Centre gevestigd. De flesjes worden daar nu niet meer afgevuld. Dat geschiedt nu in het homeopathisch laboratorium van de firma A. Nelson & Co. Maar de moedertincturen maakt men nog steeds op Mount Vernon, op dezelfde wijze als zo’n 60 jaar geleden.

lees meer over de bachbloesems
CONSULTPRIJZEN